Sport
Novak Đoković: Na komšije gledam kao na svoje rat nikome dobro nije donio Jedan od najboljih svjetskih sportista Novak Đoković u intervjuu za srbijanski Blic osim o sportu govorio je i o prošlosti, ratu i odnosima u regionu
#

Đoković je inače poznat kao neko ko svaki uspjeh sportista iz bivše države srdačno pozdravi, a s mnogim fudbalerima, košarkašima i drugim sportistima s Balkana je veliki prijatelj.

Tako je za Blic govorio sve najljepše o Luki Modriću.

"Hvala mu. Prije svega, o Luki mislim sve najbolje. Iz srca sam navijao za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu", rekao je Đoković.

Biranim riječima je govorio i o prošlosti zemlje koje više nema.

"Znam da su rane iz rata još svježe za mnoge ljude. Ali sport mora da se drži dalje od politike. Nama su oni prve komšije, i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija i nekako na njih gledam kao na svoje", poručio je Đoković.

Đoković je inspiracija za mnoge sportiste. Nakon teških trenutaka u karijeri, povreda i pada na rang-listi Đoković se 2018. godine vratio na sami vrh svjetskog tenisa. Ponovo je broj jedan, osvojio je četiri turnira, od čega dva Grand Slama (Wimbledon i US Open). Đoković sada ima 14 Grand Slam titula.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.