Sport
Novak Đoković nakon noći provedene na Trebeviću otišao u šetnju Sarajevom Đokoviću je ovo četvrti dolazak u glavni grad BiH
#

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u petak je stigao u Sarajevo, a danas se u popodnevnim satima uputio ka centru grada te će tamo provesti narednih nekoliko sati, piše "Klix". 

Đokoviću je ovo četvrti dolazak u glavni grad BiH. Prvi put je bio u Sarajevu u junu prošle godine s roditeljima, nekoliko dana nakon što je prebolio korona virus, a drugi put došao je u oktobru prošle godine sa suprugom i to nakon poraza u finalu Roland Garrosa od Rafaela Nadala.

Treći put je Đoković u Sarajevo došao na početku maja ove godine, a svaki put povod za dolazak u našu državu bio je obilazak "piramida". Naredni odlazak u Visoko planiran je za nedjelju.

Đoković ovaj put u Sarajevu, u hotelu "Pino Nature" na Trebeviću, boravi bez supruge Jelene, a s njim su djeca Stefan i Tara.

Planirano je da Đoković u našoj državi ostane do nedjelje ujutru, a početak današnjeg dana iskoristio je za šetnju s psom uživajući u svježem vazduhu na Trebeviću. Već sinoć, odmah nakon dolaska u Sarajevo, Đoković je boravio u Visokom i bio u posjeti kompleksu Ravne.

Đoković je ranije govorio da se u Arheološkom parku Ravne 2 osjeća preporođeno te da dolazak u Visoko koristi da napuni energiju za naredne sportske izazove.

Poznato je kako Đoković u Sarajevu za svoj odmor u prirodi uvijek bira hotel "Pino Nature" na Trebeviću i ovu mu je treći boravak na ovoj lokaciji.

On je u Sarajevo stigao nakon poraza u finalu US Opena od Daniila Medvedeva rezultatom 3:0, a još uvijek nije poznato koje turnire planira igrati do kraja ove kalendarske godine.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.