Sport
Novak Đoković: Od malena se ugledam na Gorana, a on je lud Mentalitet je vrlo sličan, on me jako dobro razumije, razumije kako razmišljam i funkcioniram - rekao je Đoković
# Agencija

Jedan od najboljih svjetskih tenisača svih vremena, te trenutno drugoplasirani na svjetskoj listi Novak Đoković je dao intervju za HRT u kojem se posebno osvrnuo na saradnju sa hrvatskom teniskom legendom Goranom Ivaniševićem, koji ga je počeo trenirati pred Wimbledon.

- Zašto sam ga odabrao? Iz više razloga. Zato što dolazimo iz istog govornog područja, iz praktično iste kulture i tradicije. Mentalitet je vrlo sličan, on me jako dobro razumije, razumije kako razmišljam i funkcioniram - rekao je Đoković i nastavio:

- Poznajem ga od 12., 13. godine, kad je bio prvi famozni susret kad je došao pripremati se za Wimbledon kod šjora Nikija Pilića u teniskoj akademiji u Njemačkoj, koja je tad bila jedna od najboljih. To mu je bio posljednji Wimbledon za koji je dobio pozivnicu i najbolje je završio. Smatram se dijelom tog uspjeha jer sam mu donio čokoladice i energetske pločice da jede između treninga kao mlađi.

Novak je dodao da je Goran Ivanišević bio njegov uzor: Dosta sam se ugledao na njega jer je za našu regiju bio najveći tenisač svih vremena. Naravno da sam sanjao da jednog dana mogu biti kao on. Poklopile su se kockice, završio je suradnju s drugim tenisačima. I dalje radim s Marianom Vaidom, ali trenirao sam i s Borisom Beckerom pa sm i s njim završio. Kaže da je Goran Ivanišević bio jako radostan zbog potencijalne saradnje, te da je nakon sedam dana rada s njim osvojio Wimbledon.

Bez obzira što ga smatraju jednim od najvećih vremena on tvrdi da i dalje ima prostora za napredak a s istim se slaže i Ivanišević. Đoković kaže da je jedan od glavnih razloga za njihovu uspješnu saradnju ta što je Ivanišević bio u njegovim cipelama te zna kako se takmičiti na najvišem svjetskom nivou.

Iako je osvojio 16 Grand Slamova i prošao štošta, i dalje mu treba pomoć.

- Ima puno dana kad se probudite na krivu nogu, zato je trenerska uloga jako bitna. Goran je neko ko razumije kako se ja osjećam, kroz šta prolazim psihički i emotivno, a ne samo fizički i taktički, i može mi pomoći prebroditi izazove. Bilo je tu oscilacija i ozljeda, ali zasad je suradnja izvrsna i radujem se nastavku.

U čemu je razlika između Beckera i Ivaniševića?

- On je pozitivno lud, kao i svi mi Balkanci. S njim se bolje razumijem i slažem. Jako volim Borisa, bio je i jest moj prijatelj i integralni dio mog života, radili smo tri godine vrlo uspješno. Svatko je od njih poseban. Obojica su bili prvaci, broj jedan na svijetu, osvajali Grand Slamove i znaju kako je igrati i biti trener na svjetskom vrhu - rekao je Đoković.

Može li uz Gorana postati najbolji svih vremena?

- Uz njega i uz Božju pomoć vjerujem da mogu i idem prema tome - zaključio je Novak Đoković.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.