7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Crna Gora: Zaplijenjene dvije tone marihuane

Pripadnici crnogorske policije i carine zaplijenili su danas na graničnom prelazu Božaj sa Albanijom dvije tone marihuane.

Droga je zaplijenjena u akciji, koja je sprovođena više mjeseci i usmjerena je na presijecanje međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz pravca Albanije, preko Crne Gore, ka zemljama zapadne Evrope, navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije Crne Gore.

Maruhuana je otkrivena u teretnom vozilu kojim je upravljao državljanin Albanije čiji su inicijali E.C. /40/, a carinskom organu je prijavljena tranzintna pošiljka voća i povrća koja je bila namijenjena zemljama zapadne Evrope.

- OGLAS -

“Detaljnim pregledom robe, koji su izvršili službenici za suzbijanje krijumčarenja, otkriveno je devet paleta na kojima se nalazila marihuana ukupne težine od oko dvije tone”, navedeno je u saopštenju.

O događaju je obaviješten viši državni tužilac u Podgorici, koji je naredio da E.C. bude uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i promet droge.

Operativni podaci ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije izvršila pokušaj krijumčarenja oko dvije tone marihuane ka zapadnoj Evropi.

U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja EU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA