Sport
Novi podvig Aslana Karatseva, 114. teniser svijeta plasirao se u polufinale Australian Opena Senzacionalni Aslan Karatsev, 114. teniser svijeta, izborio je mjesto u polufinalu Australian Opena u svom prvom učešću u glavnom žrijebu jednog grand slam turnira.
# SCS

Senzacionalni Aslan Karatsev, 114. teniser svijeta, izborio je mjesto u polufinalu Australian Opena u svom prvom učešću u glavnom žrijebu jednog grand slam turnira. Kvalifikant je među četiri najbolja prošao pobjedom protiv Bugarina Grigora Dimitrova 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 . Za prolaz u finale igrat će s Đokovićem.

Početak nije nagovještavao ovakav epilog. Karatsev (27) je uspio u trećem gemu da dođe do breaka, povede 2:1 i tu je stao. Dimitrov je potpuno preuzeo kontrolu na terenu. Sjajno je servirao, još bolje reternirao i sa pet vezanih gemova je za 34 minuta stigao do prvog seta.

Konce je Bugarin počeo da gubi u drugom setu.

Uzeo je lako gem na svoj servis, a onda u drugom gemu propustio break šansu. Poveo je 2:1, pa onda opet nije iskoristio dvije break lopte. Stigla je kazna i pravo niotkuda Karatsev pravi break za 3:2. Uzvratio je Bugarin istom mjerom u narednom gemu, ali je bilo vidljivo da Rus igra sa sve više samopouzdanja. Greške iz prvog seta, počeo je da pretvara u winnere u drugom.

Nastavio je da napada Dimitrova i u devetom gemu ponovo mu oduzima servis. Ovaj put prednost ne ispušta i uspjeva da izjednači rezultat u setovima.

Bugarin je počeo sve slabije da se kreće, žalio se i na bol u leđima. Nije to doticalo Karatseva. Dimitrov je uzeo samo prvi gem, a onda je sve bilo u znaku Rusa. Pogađao je iz svih pozicija i osvojio šest vezanih gemova. U posljednjem gemu trećeg seta, Dimitrov je samo statirao i čekao da zataži medicinski time-out.

Vratio se Dimitrov i nastavio da igra, iako je to djelovalo kao nemoguća misija. U prva tri gema obojica su čuvali prednost početnog udarca. Bilo je vidljivo da Dimitrov mnogo više rizikuje i da želi da skrati poene. U četvrtom gemu, Bugarin popušta i Karatsev dolazi do 3:1. Nije više bilo povratka za Dimitrova. Statirao je do kraja meča i ostalo mu je samo da čestita 27-godišnjem Rusu ubjedljivo najveći uspjeh u karijeri.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.