7.7 C
Sarajevo
25.04.2024

Honda Jazz za 2020. debitovala u Tokiju

Honda Jazz, koja na nekim svjetskim tržištima nosi oznaku Fit, ima novi, a opet prepoznatljiv dizajn koji već generacijama krasi ovaj mali, ali funkcionalni auto, prenosi B92.

U zavisnosti od tržišta na kome se prodaje, nova Honda Jazz biće dostupna u pet verzija, odnosno paketa opreme: Basic, Home, Ness, Crosstar i Luxe.

Osim osnovne varijante (Basic), kupci će moći da naruče i bogatije opremljenu verziju sa oznakom Home. Ovaj model imaće kvalitetnije materijale u putničkoj kabini i kožni volan.

- OGLAS -

Sledeći u nizu je Ness, sa vodootpornim presvlakama sjedišta i komandnom tablom obloženom mekanim materijalima.

Jazz Crosstar je takozvana “kros” verzija sa 16-inčnim alu felnama i zaštitnom plastikom na donjim dijelovima karoserije i blatobranima, dok je Luxe, kao što i sama oznaka pokazuje, najluskuznije opremljena varijanta sa kožnim sjedištima i najkvalitetnijim materijalima u kabini.

Honda za sada nije objavila tehničke detalje, ali je saopšteno da će Jazz biti dostupan sa novim hibridnim pogonskim sistemom e:HEV, koji se ugrađuje i u američki Accord najnovije generacije.

Japanski proizvođač navodi da će, u zavisnosti od paketa opreme, Jazz imati posljednju generaciju Honda SENSING tehnologije sa naprednima sistemima asistencije uključujući sistem automatskog kočenja u slučaju opasnosti.

Osim toga, automobil će biti opremljen i novim Honda CONNECT sistemom koji će omogućiti pritsupanje određenim funkcijama automobila daljinskim putem, pomoću smartfona.

Četvrta generacija Honde Jazz u prodajne salone stiže u februaru 2020, do kada će biti poznati svi tehnički detalji i cijena ovog automobila.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA