Sport
Okačio reket o klin: Nekadašnji osmi teniser svijeta u suzama završio karijeru Završio je karijeru kao jedan od najboljih servera u historiji tenisa.
#

Američki teniser John Isner završio je aktivnu igračku karijeru porazom na US openu.

Četiri sata igre bila su potrebna Mmohu da bi prošao dalje i poslao Isnera u penziju, pošto je američki div najavio da će mu ovo biti posljednji turnir.

Danas 157. teniser planete napravio je brejk u osmom gemu prvog seta za 5:3, u drugom setu je dovoljan bio brejk za 2:1 da završi posao za prednost od dva seta.

Mmoh je u četvrtom setu napravio brejk u trećem gemu za 2:1, što je bilo dovoljno za potpuni egal, da bi u petom Isner na servisu rivala u desetom gemu imao meč loptu. Nije je iskoristio, Mmoh je uspio da se izvuče i onda da u još jednom taj-brejku završi posao sa 10:7.

Isner se na kraju rasplakao, završio je karijeru kao jedan od najboljih servera u historiji tenisa i čovjek koji je osvojio 16 titula. Bio je osmi teniser svijeta prije pet godina, a sa 38 godina konačno je okačio reket o klin.

Dok to nije učinio odservirao je najbrži servis, bio je akter najdužeg meča sa Nicolasom Mauom na Wimbledonu 2010. i više puta je bio jedini američki teniser u glavnom žrijebu većih turnira.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.