Sport
Prošlogodišnja šampionka Roland Garrosa odlučila da zbog korona virusa neće braniti titulu Australijanka je rekla da je to bila teška odluka, posebno zato što je Roland Garros turnir na kojem je prošle godine osvojila svoj prvi Grand Slam naslov.
# SCS

Australijska teniserka Ash Barty prioritet je dala zdravlju u odnosu na status prvog ženskog reketa svijeta te je odlučila da odustane od drugog Grand Slam turnira tokom pandemije koronavirusa. Tako Barty neće braniti naslov pobjednice Roland Garrosa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon odustajanja od US Opena, koji se trenutno igra u New Yorku bez publike, Barty je odlučila da neće putovati u Evropu na turnire na šljaci, tačnije Masters u Rimu i prolongirano Otvoreno prvenstvo Francuske zbog zabrinutosti zbog COVID-19. Navela je da možda neće ponovo igrati takmičarski tenis do 2021. godine.

Australijanka je rekla da je to bila teška odluka, posebno zato što je Roland Garros turnir na kojem je prošle godine osvojila svoj prvi Grand Slam naslov.

“Prošlogodišnji Roland Garros bio je najposebniji turnir u mojoj karijeri, tako da ovo nije bila odluka koju sam olako donijela. Želim igračima i Francuskoj federaciji sve najbolje i uspješan turnir”, rekla je u utorak 24-godišnja prva teniserka svijeta.

Barty se oglasila nekoliko sati nakon što su organizatori Roland Garrosa objavili da će biti dozvoljen ograničen pristup publici na tri najveća terena, uprkos sve većem broju novih slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj.

Roland Garros se ove godine trebao igrati od 24. maja do 7. juna, ali je zbog globalne pandemije novog koronavirusa prolongiran za period od 27. septembra do 11. oktobra. U muškoj konkurenciji, naslov bi trebao braniti Španac Rafael Nadal, ali on još uvijek nije saopštio odluku da li će doputovati u Pariz.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.