Sport
Rafa Nadal potvrdio učešće na prvom virtuelnom turniru u historiji tenisa Pravi Masters u Madridu je trebalo da bude održan u maju
#

Virtuelni Masters u Madridu imaće veliku zvijezdu - Rafael Nadal je odlučio da reket zamijeni džojstikom i od kuće učestvuje na "Mutua Madrid Open Virtua Pro".

Virtuelni turnir u simulaciji tenisa je organizovan, kako bi se skupio novac za pomoć igračicama i igračima koji u ovom trenutku nemaju prihode s obzirom na višemjesečnu neaktivnost, kao i onima koji su oboljeli od COVID-19.

Organizatori madridskog turnira odlučili su da izdvoje po 150.000 eura nagradnog fonda i još 50.000 eura za pomoć u borbi protiv širenja koronavirusa.

"U ovom vremenu svojevrsnog zatočeništva, srećan sam što mogu da učestvujem u akciji. Ne znam kakav ću biti i koliko mogu, ali najvažnije je da ispunimo cilj i pomognemo onima kojima je pomoć potrebna", rekao je Nadal. 

Pored Rafe, za sada su učešće potvrdili Endy Marej, Džon Izner, Luka Puj, Kiki Bertens, Anđelik Kerber, Karla Suares Navaro i Fiona Fero.

Oni će se takmičiti od 27. do 30. aprila u Tennis World Tour video igri.

Pravi Masters u Madridu je trebalo da bude održan u maju.

Svi teniski turniri otkazani su najranije do 13. jula.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.