Sport
Roddick želio tući Đokovića na US Openu: Da se nisam povukao, voz bi me pregazio Nekadašnji američki teniser Andy Roddick otkrio je anegdotu o Novaku Đokoviću i sceni kada je želio tući trenutno najboljeg svjetskog igrača.
# SCS

Nekadašnji američki teniser Andy Roddick otkrio je anegdotu o Novaku Đokoviću i sceni kada je želio tući trenutno najboljeg svjetskog igrača.

No, danas se taj odnos popravio i odlični su prijatelji nekadašnji i sadašnji svjetski broj jedan.

Prije 12 godina Roddick i Đoković su igrali četvrtfinale US Opena, a Srbin je slavio rezultatom 3:1.

Uoči meča je Roddick napadao Đokovića da je folirant i simulator i rekao je kako je do tog susreta imao 16 povreda. Đoković je imao zbog toga poseban motiv i znao je proslaviti pobjedu pred američkim navijačima. To je toliko isprovociralo Rodika da je tražio obračun u Novakovoj svlačionici, prenosi Index.

“Jednom sam tako upao u svlačionicu kod jednog rivala. Neću vam reći njegovo ime, samo to da se rimuje sa Šmovak Šmoković. Bilo je to jednom na US Openu. Izazvao sam ga izjavama, a onda me on razbio na terenu. Pobijedio me baš onako kako je želio i zatim je likovao. Kad je ušao u svlačionicu krenuo sam za njim. Njegov tadašnji trener Gebhard Gritsch je doletio da ga zaštiti. Kad sam vidio kolika gromada od čovjeka stoji iza mene, povukao sam se. Da nisam to napravio, voz bi me pregazio”, ispričao je jednom Rodick situaciju iz tog meča.

Danas ima sasvim drugačiji odnos s Đokovićem.

“Neko poput Đokovića može vam učiniti život mizernim. Toliko ima dobar ritern”, rekao je Roddick za Eurosport, prenio je index.hr.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.