Sport
Serena Williams o svom omiljenom teniseru: On je najveći svih vremena, na terenu i van njega Serena Williams smatra da je Roger Federer najbolji teniser svih vremena. Tačnije, najbolji u historiji tenisa i najbolji teniser van terena.
# SCS

Serena Williams smatra da je Roger Federer najbolji teniser svih vremena. Tačnije, najbolji u historiji tenisa i najbolji teniser van terena.

Williams i Federer su isto godište, 1981. i još uvijek odolijevaju godinama. Čak ni to što su blizu ulaska u petu deceniju im ne smeta da budu među najboljima na svijetu. Kada su se sastali u miks dublu na Hopman Cupu, Serena je bila oduševljena.

”Bila sam mnogo uzbuđena, to je bio meč moje karijere. Igrati protiv velikana, protiv nekoga kome se divite, to se ne dešava često. Još je bitnije što je bio takmičarski meč. On je najveći svih vremena, na terenu i van njega”, otkrila je Serena.

Ne tako davno, na istu temu je govorio Andy Roddick, američki teniser koji se sastajao sa svom trojicom najboljih tenisera u posljednju deceniju i po.

Roger Federer je rekorder po broju sedmica na prvom mjestu ATP liste.

(SCS)

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.