Sport
Skandal na Davis Cupu: Amerikanac se svađao sa sudijom, slomio reket pa izgubio meč! Frances Tiafoe izgubio je i drugi meč na Davis Cupu u Splitu.
#

Frances Tiafoe izgubio je i drugi meč na Davis Cupu u Splitu, što baš i nije najbolje prihvatio.

Tiaefo i Griekspoor svoj su meč doveli do tie breaka trećeg seta, a tamo je Nizozemac odigrao nekoliko sjajnih poena te je došao do vodstva 5:2, uz dva svoje servisa. Odnosno, imao je priliku s dva poena završiti meč.

Na prvom je jako dobro servirao, no sudac je signalizirao aut. Ipak, uslijedila je provjera koja je potvrdila da lopta bila dobra te je Nizozemcu dodijeljen bod.

To se nije svidjelo američkom teniseru koji je smatrao kako poen treba biti ponovljen, unatoč tome što je bezuspješno pokušao vratiti servis, odnosno odigrao je prije znaka za aut.

Uslijedila se svađa sa sucem, koja nije dala ploda pa je Tiafoe razbio reket. Tim putem dobio je kazneni bod, što je ujedno značilo i kraj meča, budući da je Griekspoor nakon prihvaćene ispravke vodio 6:2 i imao četiri meč lopte.

Nažalost po Tiafoea, ovog puta mu njegovi suigrači nisu pomogli, kao u slučaju protiv Hrvatske, nego je Botic van de Zandschulp savladao Tommyja Paula, čime je Nizozemcima donio pobjedu u ovom meču.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.