Sport
Šok za teniski svijet, Roger Federer neće igrati u ovoj godini Roger Federer je u srijedu ujutru putem Twitter naloga objavio da će morati na još jednu operaciju jer oporavak od prethodne nije išao kako treba.
#

“Dragi navijači, nadam se da ste svi bezbjedni i zdravi. Prije nekoliko sedmica sam doživio zastoj u procesu oporavka i moram da uradim dodatnu brzu artroskopsku operaciju na koljenu desne noge. Slično kao i u 2017. godini, sada planiram da pauziram koliko je potrebno kako bih bio 100% spreman i kako bih bio na najvišem nivou. Nedostajaće mi moji navijači i turniri, ali jedva čekam da vas sve vidim na početku 2021. godine", napisao je Federer na Twitteru.

  
 
Švicarac je još prije prekida teniske sezone izazvanog pandemijom COVID-19 imao operaciju na koljenu desne noge zbog čega se znalo da će propustiti dio sezone koji se igra na šljaci. Kako se desio prekid činilo se da Roger zapravo ne gubi mnogo, ali je sada izvjesno da će propustiti i preostali dio sezone 2020. Naravno pitanje je i da li će se i kada uopšte tenis igrati do kraja godine.

Federer je trenutno četvrti teniser svijeta, a posljednji turnir na kojem je igrao je bio Australian Open gdje je u tri seta izgubio u polufinalu od Novaka Đokovića. Posljednji turnir koji je osvojio je bio u Bazelu kada je u finalu dobio Aleksa De Minaura.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.