Sport
Španski mediji tvrde da Nadal neće igrati Roland Garros Trofejni teniser ima velikih problema sa ozljedama i neće nastupiti na drugom Grand Slamu sezone, koji počinje 28. maja.
#

Španski mediji prenose da se Rafael Nadal neće boriti za petnaestu titulu na Roland Garrosu. Trofejni teniser ima velikih problema sa ozljedama i neće nastupiti na drugom Grand Slamu sezone, koji počinje 28. maja.

PR tim Rafaela Nadala poručio je da je za četvrtak i termin od 16.00 zakazao konferenciju za medije na kojoj će se govoriti o tome hoće li trofejni teniser nastupiti na RG, kao i razloge za odluku koja bude priopćena.

Tu informaciju ekskluzivno je prenio pouzdani novinar Nacho Encabo. Danas bi trebala biti održana konferencija za medije na Mallorci.

Otkad je osvojio svoju prvu titulu u Parizu 2005. godine, Nadal se nijednom nije prije turnira povukao sa Roland Garrosa, mada 2016. godine jest prije meča trećeg kola.

Nadal je četrnaest puta osvajao Roland Garros, a sada nije igrao od januara i drugog kola Australian Opena. Tada je ozlijedio kuk u meču sa Mackenziejem McDonaldom. Prvobitna prognoza bila je pauza između četiri i šest sedmica, ali došlo je do komplikacija koje su uzrokovale ovaj veliki udarac za njega: Roland Garros i svjetski tenis.

U junu Rafa puni 37 godina i još se ne zna kada će se vratiti na teren.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.