Sport
Srđan Đoković: Zapadni svijet ne voli Novaka. On je najbolji svih vremena Otac najboljeg tenisera svijeta iskreno je govorio o svom sinu Novaku Đokoviću. Znao je da će se Novak brzo vratiti na tron
# TV Prva

"Komentari su pogađali Novaka. Jedina veza sa svojom zemljom su društvene mreže. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici. On je dio srpskog naroda, mi smo poznati inadžije. I tamo preko kad navijaju protiv njega, on se zainati i pokaže da je od čelika. Kao na meču protiv Rodžera u Parizu. Nažalost, taj zapadni svijet ga ne voli. Oni ga strašno poštuju i cijene te njegove uspjehe, ali ga ne vole. Morat će da se pomire s tim da je on najbolji i da će biti najbolji u historiji tenisa. To je sigurno. Jedan od najboljih sportista ikada. A zašto u Kini igra najbolje i zašto se tamo najbolje osjeća? Zato što tamo osjeća ljubav. Oni ga stvarno vole", rekao je Srđan Đoković gostujući na TV Prva.

Komentarišući duel Novaka i Rodžera u Parizu, Srđan Đoković je istakao da su njih dvojica još jednom potvrdili da nemaju prave nasljednike.

"Meč Novaka i Rodžera je bio neverovatan meč. Dva šampiona su pokazala da su i dalje šampioni. Moraće ovi klinci da sačekaju da oni odu u penziju kako bi došli na njihovo mjesto."

Đoković je vjerovao da će se Novak brzo vratiti na vrh tenisa, kao i većina ljudi u Srbiji.

"Ja sam očekivao da se Novak brzo vrati na tron. Ja sam optimista u životu. Poznajući njega i njegov mentalni sklop, apsolutno sam bio ubijeđen da će povratak biti brz. Teško je kada se pojave komentari koji osporavaju Novaka. Ali, oni su manjina i neću više o njima da pričam. Oni su nezadovoljni svojim životom, ne znaju šta će sa sobom. Umesto da im nečiji uspeh bude stimulans, oni podcijenjivanjem tuđih uspjeha pravdaju svoje neuspjehe. Oni su nebitni. Ogromna većina bodri Novaka, oni su palili svijeće, molili se za njega. To je ta pozitivna energija koja je iz naroda proistekla i doprinijela da se povratak dogodi brzo."

Novak je odavno pokazao svoju privrženost Srbiji.

"Mi smo Srbi, srpskoga roda, odlučili smo da živimo u svojoj zemlji, među svojim narodom. Srbija i srpski narod nema čega da se stidi. Mi smo stara svetska civilizacija i dio evropske porodice naroda. Mi nismo genocidni, mi nismo ubice i koljači kako nas pojedini predstavljaju. Mi smo normalna zemlja sa normalnim narodom, u centru Evrope. Novak je uvijek isticao sa zadovoljstvom odakle potiče. Sad svi znaju da je Novak jednako Srbija i Srbija jednako Novak."

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.