Sport
Teniser Tomislav Brkić pozitivan na koronavirus Tomislav Brkić, bh. teniser koji je učestvovao na “Šampionatu Istočne Evrope“ u Beogradu, pozitivan je na koronavirus
# Fena

Tomislav Brkić, bh. teniser koji je učestvovao na “Šampionatu Istočne Evrope“ u Beogradu, pozitivan je na koronavirus, saznaje Sport klub.

“Nisam imao izraženih simptoma, bio sam malo malaksao. Dugo već igram parove, a u Beogradu sam igrao singl, i to prvi meč vrlo dug, tri sata, nekoliko mečeva... Jedno veče sam onda osjetio umor, otkazao sam taj meč i trebalo je da idem kući kako bih se spremio za jedan turnir u Italiji sa nagradnim fondom. Oni su tražili da se uradi test jer mora kad se ulazi u zemlju, kod kuće sam to u Mostaru uradio i pokazalo se da sam pozitivan“, kaže 30-godišnji Brkić za Sport klub i dodaje:

“Otkazao sam turnir i u samoizolaciji sam, ne mogu da znam gdje sam se zarazio, bio sam u Beogradu dvije nedjelje, ne samo na tenisu koji je bio dobro organizovan, opet bih otišao. Sada se odlično osjećam, osim što me malo grlo grebe kao da sam promukao. Javio sam svima koji su bili u kontaktu sa mnom da se testiraju“.

Kako navodi organizator turnira Janko Tipsarević, Brkić se testirao po dolasku kući u Mostar i već nekoliko dana nije na kompleksu Akademije.

“Odmah sam rekao ostalima da je moja apsolutna preporuka da se i ostali igrači testiraju. Ko god ima potrebu da se testira ili se ne osjeća najbolje, mi sa turnira ih vodimo do Covid ambulante da se testiraju“, navodi Tipsarević za Sport klub.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.