11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Dom penzionera u Sarajevu se priprema za aukcijsku prodaju

Upravni odbor Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osigiranje donio je odluku da se ide s prodajom devastiranog Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići, potvrdio je za Faktor Omer Omerefendić, član Odbora. Objašnjava da je time sve daljnje obaveze u vezi s prodajom preuzela Agencija za privatizaciju FBiH, što su nam i potvrdili u Agenciji.

“Dugo se čeka na prodaju Doma penzionera koji je devastiran tokom agresije na našu zemlju, ali eto dočekali smo da se taj proces privede kraju. S obzirom na to da su se stekli svi uvjeti za prodaju, prikupljena sva potrebna dokumentacija, Upravni odbor Zavoda PIO je donio odluku da sada poslove oko prodaje preuzme Agencija za privatizaciju FBiH, a što je već ranije odobrila i Vlada FBiH. Početna cijena na aukcijskoj prodaji bit će 13.366.398,70 KM. Nakon prodaje objekta tri miliona ide Općini Ilidža za dio zemljišta na kojem je izgrađen Dom. Ostali novac ide u Fond PIO, i to ne za administraciju, već za troškove Zavoda koji se tiču isplate penzija”, rekao nam je Omerefendić.

U Agenciji za privatizaciju FBiH su potvrdili da se priprema prodaja Doma penzionera u Sarajevu.

- OGLAS -

“U toku su pripreme prodaje i priprema javnog poziva za prodaju devastiranog Doma penzionera u Nedžarićima u Sarajevu putem aukcije. Prodavac je Zavod penzijsko-invalidskog osiguranja FBiH a postupak prodaje provode Zavod PIO FBiH i Agencija za privatizaciju FBiH”, rekli su nam u Agenciji, prenosi faktor.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA