Sport
Toni Nadal objasnio zašto Federer zadnjih godina dominira protiv Rafe Roger Federer je tenisač čije se ime u razgovorima o tenisu često koristi kao sinonim za savršenstvo. Njegov najveći rival i druga strana teniske medalje je Rafael Nadal.
# EPA

Roger Federer je tenisač čije se ime u razgovorima o tenisu često koristi kao sinonim za savršenstvo. Njegov najveći rival i druga strana teniske medalje je Rafael Nadal.

Mečevi ovog dvojca analizirani su na tisućama stranica teksta i tisućama minuta videozapisa, a godinama se radilo o rivalstvu u kojem Nadal prednjači kada su u pitanju međusobni susreti.

Objasnio razliku između dva stila

U posljednjih nekoliko godina ta se situacija bitno promijenila, a zašto je tome tako, pojasnio je bivši trener Rafaela Nadala, njegov ujak Toni Nadal.

"Od 2017. situacija je bitno drugačija, Federer je pronašao jako učinkovit stil igre protiv Rafaela. Prije je blokirao servis, a sada ga vraća i odmah napada. Uvijek sam govorio da je Rogerov stil igre pogrešan jer nije bio dovoljno agresivan. Kad gledate kako igra tenis, to je uistinu savršeno. Roger je promijenio igru tako da manje trči, a više igra glavom", rekao je Toni Nadal za Eurosport.

(Index.hr)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.