12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Edward Snowden dobio sina

– Sretni praznici od naše proširene porodice – piše Lindsay Mills, prikazujući fotografije na Instagramu bračnog para s novorođenčem.

Snowden (37), koji je pobjegao iz Sjedinjenih Država nakon što je objavio u javnosti tajne dosijee Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) u 2013. i odobren mu je azil u Rusiji, saopćio je prošlog mjeseca da će zatražiti rusko državljanstvo skupa sa suprugom za dobro njihove buduće porodice.

Par tvrdi kako strahuje da će biti odvojeni od svog sina, u eri pandemije i zatvorenih granica, ukoliko ne dobiju dvojno rusko-američko držvljanstvo.

- OGLAS -

Rusija je već odobrila Snowdenu dozvolu trajnog boravka, saopćio je u ovoj godini njegov advokat Anatolij Kučerena, u vitalnom koraku ka dobijanju ruskog državljanstva.

Američke vlasti godinama traže Snowdenov povratak u zemlju kako bi se suočio s krivičnim postupkom pod optužbama za špijunažu podnesenim u 2013.

– Kako smo i očekivali, porodica je dobila prinovu. Edward i Lindsay sada imaju sina. Majka i beba sjajnog su zdravlja – navodi ruska novinska agencija Interfax izjavu Kučerene u subotu, prenosi Reuters.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA