9 C
Sarajevo
20.04.2024

Na dnevnom redu PSFBiH zdravstveno stanje građana iz 2018, poslanici negodovali

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nalazi se i Izvještaj “Zdravstveno stanje stanovništva i zdravstvena zaštita u Federaciji BiH za 2018. godinu”. Ovo je izazvalo negodovanje poslanika koji su skrenuli pažnju da se nalazimo u 2020. godini i jeku pandemije.

“Ne znam da li je samo meni nedopustivo poigravanje s ovom temom ili ste svi osjetili bar malu nelagodu kada ste pročitali dnevni red i vidjeli tačku 10. Danas 29.1.2020. godine kada se nalazimo u stanju najveće svjetske zdravstvene krize mi ćemo gubiti vrijeme na nečiji našpinovanu izvještaj i programe za 2018. godinu. Molim predsjedavajućeg, rukovodstvo ovog doma i predlagača da povučemo ovu tačku i da konačno razgovaramo i obavijestimo građane o sadašnjem stanju”, rekla je poslanica Amela Kuskunović.

Predsjedavajući Mirsad Zaimović kazao je kako dijeli mišljenje poslanice Kuskunović, ali da formalno moraju ispoštovati sve materijale koje su zatekli preuzimanjem mandata. Skinuo je ovu tačku s dnevnog reda i ona će biti razmatrana na nekim narednim sjednicama.

- OGLAS -

Poslanica Amela Kratina kazala je kako su poslanici na prošloj sjednici tražili da se od tada na svakoj sjednici dok traje pandemija razmatra najsvježije informacije iz Vlade i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva u vezi sa ekonomsko-zdravstenim aspektima krize.

“Ja bih vas predsjedavjući zamolila da se više ne dovodimo u ovakvu situaciju”, kazala je Kratina.

O ovoj tačci će se Kolegij izjasniti naknadno.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA