Sport
Veliko interesovanje za besplatnu školu tenisa za osobe starije od 35 godina Besplatna škola tenisa za osobe starije od 35 godina, je projekat koji je sa realizacijom započeo 1. augusta.

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, te da je ranije na snagu stupila i odluka o početku rada sportskih i rekreacijskih centara, kao i odluka kojom se sportistima dozvoljava da se vrate u trenažni proces, započela je realizacija novog projekta namijenjenog stanovnicima općine Centar. Riječ je o besplatnoj školi tenisa za osobe starije od 35 godina, a navedeni projekat je sa realizacijom započeo 1. augusta.

Već u prvoj sedmici za ovaj projekat interes je iskazao veliki broj građana, što ujedno pokazuje i opravdanost projekta kojeg realizira JU „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač Općina Centar. Prema predviđenom programu i dinamici rada časovi se održavaju tri puta sedmično i to utorkom i četvrtkom u 21 sat i nedjeljom u 10 sati na teniskim terenima na Koševu.

-Na naše veliko iznenađenje interesovanje za ovaj projekat je zaista veliko. Već u prvoj sedmici imamo oko 80 prijava, a očekujemo prijave i u narednim danima. Prvobitno smo planirali da se treninzi odvijaju tri puta sedmično, ali zbog velikog interesovanja broj treninga će sigurno biti povećan. Prijavljene smo podijelili u grupe od po 12 polaznika kako bismo ispoštovali preporuke kriznih štabova i održali distancu zbog sprječavanja širenja koronavirusa, pojasnio je trener Damir Jusufbegović.

Podsjećamo također, da se u okviru projekta „365 sport plus“ koji finansira Općina Centar već nekoliko godina realizira i projekat besplatne škole tenisa za osnovce. 

Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da JU „Centar za sport i rekreaciju“ i Općina Centar snažno podržavaju razvoj i afirmaciju teniskog sporta. U proteklom periodu Općina Centar izdvojila je značajna finansijska sredstva za modernizaciju teniskih terena na lokalitetu sportskog kompleksa Koševo, a u toku je i priprema planske dokumentacije za izgradnju najmodernijeg teniskog centra na lokalitetu Betanije u najvećoj gradskoj  zelenoj rekreativnoj zoni. Cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti.

Svi zainteresirani za navedenu školu mogu se prijaviti putem telefona 033-216-220.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.