Sport
Više od četiri sata Đoković i Federer vode veliku borbu za trofej
#

Novak Đoković poveo je nakon veoma zanimljivog prvog seta u Vimbldonu protiv Rodžera Federera (Roger). Prvi teniser svijeta stigao je do seta nakon taj-brejka, iako je Švicarac imao brejk priliku nešto ranije. Ipak, Federer je u drugom setu ubacio u brzinu više i sa 6:1 došao do potpunog povratka u meč.

Treći set ponovo je donio neizvjesnu borbu koja je odvela igru do novog taj-brejka. Opet je u toj igri živaca bolji bio Đoković i stigao do 2:1 u setovima. Švicarski teniser je opet imao spreman odgovor pa je u četvrtom setu došao do 6:3 i novog poravnanja u meču koji se tada igrao skoro tri sata.

Peti set tek nosi dramu, pa se tako trenutno meč igra više od četiri sata, a obzirom da u finalnom setu nema taj-brejka, rezultat je 7:7.

U svojevrsnom teniskom klasiku Đoković i Federer sastaju se četvrti put na terenima Ol Ingland klaba, a treći put u meču za naslov prvaka.

Federer je pobijedio u jednom polufinalu, a Đoković je slavio u dva finala. U ukupnom skoru Đoković vodi protiv Federera sa 25:22, dok je u finalnim ogledima 14:7.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.