Sport
Zanimljiva ideja: Nadal poziva tenisere i teniserke u Akademiju "Ako narednih mjeseci Akademija može da posluži za pomoć drugim profesionalnim igračima, bilo bi mi drago da dođu da treniraju i da se takmiče", rekao je Španac
#

Rafael Nadal možda ima rješenje kako da se tenis igra usred pandemije koronavirusa, kako i da navijači i igrači budu zadovoljni...

Nedavno su otkazani Rolan Garos i Vimbldon, sigurno je da neće biti nijednog turnira do 13. jula, a legendarni Španac je došao na ideju koja djeluje veoma zanimljivo.

Nadal, naime, želi da organizuje kamp za najbolje igrače sa ATP i WTA liste i da ih ugosti u svojoj Akademiji u rodnom gradu Manakoru.

Tu bi teniseri i teniserke živjeli, trenirali i igrali mečeve, vjerovatno bi neki bili prenošeni na televiziji...

"Trenutno je tenis najmanje bitna stvar i najvažnije je zdravlje svakoga od nas, ali ako narednih mjeseci Akademija može da posluži za pomoć drugim profesionalnim igračima, bilo bi mi drago da dođu da treniraju i da se takmiče", rekao je Nadal.

"Iako nismo imali planirane turnire, mislim da će nam nadmetanje pomoći da održimo nivo kada se krug ponovo pokrene i nastavimo sa turnirima”, dodao je Nadal.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.