20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Dio republikanaca čestitao Bidenu na izbornoj pobjedi

Neki od američkih republikanaca među prvima su čestitali u subotu demokratu Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi na američkim predsjedničkim izborima, dajući time znak tradicionalnog međustranačkog jedinstva nakon izbora i izražavajući nade u obnovu jedinstva zemlje.

Jeb Bush, potomak poznate republikanske političke predsjedničke obitelji i bivši predsjednički kandidat među prvima je uputio Bidenu čestitku iz redova republikanaca.

“Čestitke izabranom predsjedniku Bidenu. Molio sam se za našeg predsjednika većinu svog odraslog života. Molit ću za vas i za vaš uspjeh. Sada je vrijeme za zacjeljivanje dubokih rana. Mnogi računaju na to da ćete voditi tim putem”, napisao je Bush na Twitteru.

- OGLAS -

I senator Mitt Romney, republikanski predsjednički kandidat 2012. godine, čestitao je Joeu Bidenu na izbornoj pobjedi.

“Ann i ja šaljemo naše čestitke izabranom predsjedniku Joeu Bidenu i izabranoj potpredsjednici Kamali Harris”, napisao je na Twitteru Romney čestitajući u svoje i u ime svoje supruge.

“Poznajemo ih oboje kao ljude dobre volje i karaktera vrijednog divljenja. Molimo da ih Bog blagoslovi u danima i godinama koje dolaze”, napisao je nadalje Romney, senator iz konzervativne države Utah.

Mnogi saveznici dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa u Kongresu međutim kažu da izbori još nisu gotovi, citirajući daljnje prebrojavanje glasova i Trumpove optužbe o prijevari, za koje on nema dokaze.

“Ne bi mediji trebali određivati tko je predsjednik”, rekao je senator Josh Hawley iz Missourija u tvitu.

“Kada svi legalni glasovi budu prebrojani, ponovno brojanje završeno, a optužbe o prijevari razmotrene, tada ćemo znati tko je pobjednik”.

Zastupnik iz Texasa Jodey Arrington, član Zastupničkog doma, rekao je da ne bi bilo mudro prihvatiti “bilo koji rezultat prije nego je prebrojavanje gotovo, prije nego ga analiziraju sudovi i utvrdi se da je bilo pošteno i točno”.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA