Sport
Zgražali su se zbog Novaka Đokovića i Hrvatske, ali nevjerojatna odluka koju su donijeli na američkom turniru je za svaku osudu Američki tenisač Frances Tiafoe pozitivan je na koronavirus, ali turnir u Atlanti, koji je počeo u petak, nastavlja se
#

Velik dio svijeta osudio je humanitarni turnir Adria Tour čiji je idejni tvorac bio Novak Đoković. On se zbog pojave koronavirusa kod tenisača i osoblja prekinuo u Zadru, a javnost se zgražala.

Ni Amerikanci nisu štedjeli prvog igrača svijeta, ali za razliku od ovog turnira u Atlanti, u Hrvatskoj su se odmah nakon pojave zaraženih osoba ponijeli odgovorno i sve prekinuli.

U SAD-u druga priča. Francis Tiafoe je na Twitteru objavio kako je pozitivan: Nažalost, pozitivan sam na koronavirus i moram se povući s ovog posebnog turnira. Protekla dva mjeseca sam trenirao na Floridi, a prošli tjedan sam se testirao i nalaz je bio negativan.'

No turnir ide dalje i to uz prisutnost određenog broja gledatelja pa će biti zanimljivo pratiti kako će sada Amerikanci reagirati na ovakve poteze organizatora All-American Team Cupa.

Inače, prije par dana pisali smo upravo o tom turniru i reakciji jednog od tenisača Johna Isnera koji igra na njemu i koji je preko društvenih mreža pokušao ušutkati kritičare.

'Vi korona braćo možete ostati u svojem podrumu ako želite. Ja sam izabrao živjeti život i promovirati sport koji volim u sigurnosnim uvjetima', rekao je Isner.

Poznati teniski novinar Ben Rothenberg nazvao je ideju održavanja turnira pred gledateljima 'ludilom' te je dodao kako to nije u dodiru sa stvarnošću s kojom su okruženi.

I njemu je američki tenisač uputio nekoliko riječi...

'Ben, zabrinutost ti je u redu, ali kao netko tko prati naš sport bilo bi lijepo podržati napore Atalante i WTT-a u njihovim nastojanjima da događaj bude siguran, umjesto da postavljate jezive naslove koji nisu istiniti.'

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.