Sport
Zverev: Dovoljno sam uradio kako bih uticao na istoriju tenisa Njemački teniser Alexander Zverev rekao je da karijeru ne provodi razmišljajući o Grand Slamovima njegovih idola
#

Zverev je svjestan da je pred njim dugačak i trnovit put po kojem će morati da prođe kako bi došao do teniskih legendi.

"Kada krenete da igrate ne smijete da razmišlajte o tome da Roger Federer ima 20 Grand Slam titula, da Rafael Nadal ima skoro toliko. O tome sigurno ne smijete razmišljati. Tada morate da mislite o svojoj karijeri, kako da napredujete, šta da uradite kako biste pobijedili, a ne o drugim ljudima", rekao je Zverev.

21-godišnji Nijemac je u karijeri osvojio tri Mastersa, ali ni na jednom Grand Slamu nije pokazao i izbliza ono što od njega očekuju.

"Svaki put kada neko osvoji turnir pojavi se 'priča', neka nevjerovatna priča koju morate da čujete. Masterse ne cijene dovoljno. Veoma je teško osvojiti ih i na njima igraju samo najbolji igrači. Čak i na Grand Slamovima ne morate da pobijedite petoricu podjednako odličnih igrača kako biste podigli trofej. Osjećam kao da sam do sada već uradio dovoljno kako bih imao uticaj na uticaj ovog sporta", ističe Nijemac.

Zverev je ispričao kakav je uticaj otac AleXander Zverev Senior, bivši uspješni teniser, ostavio na njega.

"Kao mali sam se bavio svim sportovima jer sam bio živahno dijete i samo je sport uspijevao da me umiri. Tada mi je moj otac ponavljao da postoji način na koji moram da igram i da ako izgubim neće biti ništa strašno. Rekao mi je da ne moram da budem broj 1 sa 13 godina i da je bitno šta će biti na Turu. Da ću morati da budem najbolji kada odrastem", istakao je Zverev.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.