Sport
Zverev: Održaću obećanje - novac od titule pokloniću Australiji Zverev se danas plasirao u polufinale, pošto je pobijedio Švajcarca Stena Vavrinku sa 1:6, 6:3, 6:4, 6:2
#

Njemački teniser Aleksandar Zverev rekao je danas da će održati obećanje i da će, ako osvoji titulu, pokloniti sav zarađeni novac sa Australijan opena žrtvama požara u toj zemlji.

Zverev se danas plasirao u polufinale, pošto je pobijedio Švajcarca Stena Vavrinku sa 1:6, 6:3, 6:4, 6:2.

"To je lako reći u prvom kolu, zar ne? I dalje je tako, nadam se da mogu to da ostvarim, održaću obećanje ako osvojim titulu", rekao je Zverev nakon meča.

On se prvi put u karijeri plasirao u polufinale nekog Grend slem turnira, a rekao je da ne misli samo o novcu.

"Uvijek sam govorio da nisam osoba koja juri za novcem. Roditelji su me uvijek učili da novcem treba da ostvarite stvari kako biste pomogli drugima, da pomognete ljudima kojima zaista treba novac. Za mene bi nagrada od četiri miliona australijskih dolara bila zaista lijepa, možda bih mogao da kupim nekoliko automobila, ili nešto. Ali, ima ljudi kojima je novac zaista potreban za njihove domove, da obnove životinjski svet, kuće i živote koji su imali, pa je važnije da oni dobiju taj novac", naveo je Zverev.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.