Nauka i Tehnologija
Android aplikacije stigle na Windows 11: TikTok sada i na PC-u Brojne društvene mreže sele se i na veće “ekrane"
#

Kada je Microsoft prije nekoliko mjeseci najavio Windows 11 i predstavio njegovu prvu otvorenu Beta verziju, jedna od najvažnijih stvari koje su najavili je bila mogućnost korištenja Android aplikacija. Iako ta opcija nije bila uključena do sada, konačno je tu. Android aplikacije su stigle na Windows 11.

Za početak, ako već koristite Windows 11, ne čudite se što vam Android aplikacija još nema u ponudi. Android aplikacije su stigle na Windows 11 tek u Insider Preview verziji.

Za razliku od telefona na kojima aplikacije instalirate preko Google Play Trgovine, na Windowsu 11 ćete Android aplikacije pronalaziti u Microsoft Storeu. Android aplikacije će raditi na kompjuterima koja imaju Intel, AMD ili Qualcomm čipove, a trenutno ih u Insider Preview verziji Windowsa 11 ima čak 50.

Što se samog korištenja tiče, nakon instalacije, Android aplikacije se ponašaju kao i one za Windows, odnosno možete ih slobodno raspoređivati po ekranu, koristiti više njih odjednom, Alt+Tabati između njih te primati obavijesti od aplikacija baš kao i na telefonima. Također Android aplikacije možete prikačiti na alatnu traku ili ih pokretati iz izbornika Start, navode iz Microsofta.

Brojne društvene mreže sele se i na veće “ekrane". 

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.