Nauka i Tehnologija
Apple nadmašio Microsoft i postao najvrjednija kompanija na svijetu (VIDEO) Apple se istovremeno i sedmu godinu za redom našao na samom vrhu Interbrandove liste najvrjednijih svjetskih robnih marki, dok je Microsoft zauzeo četvrto mjesto, iza Googlea i Amazona
#

Apple je u petak ujutro nadmašio Microsoft u tržišnoj kapitalizaciji i postao najvrjednija svjetska tvrtka. Proizvođač iPhonea procijenjen je na oko 1,065 bilijuna dolara. što je nadmašilo Microsoftovu tržišnu vrijednost, procijenjenu na 1,063 bilijuna dolara. Microsoft je bio najvrednija svjetska kompanija od 25. travnja, kada je prvi puta prešao prag od bilijun dolara.

 

Appleova dionica porasla je posljednjih tjedana jer su brojni analitičari predviđali da se iPhone 11 neće prodavati dobro. Očekivalo se da će kupci dići ruke od nove serije Appleovih pametnih telefona i radije pričekati neko vrijeme kad bi se na tržištu trebali pojaviti 5G telefoni.

Istovremeno, vrijednost Microsoftovih dionica pala je u petak za 2,2 posto, a Appleove za samo 0,4 posto.

Interbrand je pak u petak Apple stavio na sam vrh svoje liste najvrjednijih svjetskih robnih marki, dok je Microsoft zauzeo četvrto mjesto, iza Googlea i Amazona. Apple se tako na vrhu Interbrandove liste brendova našao sedmu godinu zaredom. U Top 10 nije se našlo mjesta za Facebook.

Apple je bio prva američka tvrtka koja je još u avgustu 2018. probila procjenu vrijednosti od bilijun dolara.

 

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.