Nauka i Tehnologija
Apple Watch će žiroskopima predviđati napade panike Apple Watch će uskoro biti opremljen sa senzorom koji će toj tehnološkoj napravici omogućiti da predvidi napad panike.
# Agencija

Apple Watch će uskoro biti opremljen sa senzorom koji će toj tehnološkoj napravici omogućiti da predvidi napad panike.

Analitičar Jon Prosser je tijekom podcasta Geared Up rekao da će novi smartwatch biti fokusiran na “mogućnosti povezane s mentalnim zdravljem” i da će u sebi imati integrirane žiroskope koji će moći “osjetiti” ukoliko se korisnici sruše ili padnu.

Također, Jon Prosser tvrdi da bi Apple Watch 6 trebao moći “analizirati nivo kisika u krvi na osnovu broja otkucaja srca te ustanoviti da li korisnik hiperventilira”.

Sat će, navodno, moći detektirati i napad panike prije nego se on dogodi te upozoriti korisnika. To bi moglo biti vrlo korisno, naročito ako se to dogodi tijekom vožnje – sat će upozoriti vozača da zaustavi vozilo te će mu ponuditi instrukcije za smirenje i vježbe disanja.

Novi Apple Watch se očekuje na tržištu krajem ove godine, no, zbog poznatih događanja u svijetu, postoji i mogućnost da bi svjetlo dana mogao vidjeti tek sljedeće.

(racunalo.com)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.