Tehnologija
Beč testira 5G mobilnu tehnologiju Grad Beč u saradnji sa najvećim austrijskim mobilnim operaterima testira novu 5G tehnologiju.
# Agencije

Budućnost mobilnog interneta stigla je u Beč, tačnije pred zgradu bečke Vijećnice Tehnologija 5G omogućuje mnogostruko brži pristup internetu i ekstremno brzo vrijeme reagiranja tako da će ljudi, mašine i proizvodi moći međusobno brže komunicirati u stvarnom vremenu.

 

Trg ispred bečke Vijećnice izabran je za testno područje jer se tamo tokom božićnih praznika zadržava jako veliki broj ljudi koji koriste usluge mobilnog interneta što će operaterima mobilnog interneta i Gradu Beču dati dobar uvid u stvarnu situaciju te otkriti potencijale za poboljšanje.

 

Testiranje će se nastaviti i nakon božićnih i novogodišnjih praznika do sredine 2019. godine.

 

Želimo da Beč postane najdigitalizovaniji grad u Evropi. Pritom nam je važno da to ne dovede do stvaranja još većeg socijalnog jaza. Pokušat ćemo sve stanovnike uključiti u taj proces a pretpostavka za to je odgovarajuća tehnička infrastruktura i saradnja Grada sa operaterima – rekao je gradonačelnik Beča Michael Ludwig prilikom puštanja u rad novog sistema, saopćeno je iz Mreže za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

 

 

 

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.