15 C
Sarajevo
26.04.2024

Ministarstvo vanjskih poslova oštro odbacilo Mektićeve tvrdnje

Cijelu priču je, podsjetimo, pokrenuo ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je optužio  Kolindu i hrvatske obavještajne službe te ih optužuje da su naoružavali islamiste.

Oštro odbacili Mektićeve tvrdnje

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

- OGLAS -

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kategorično odbacuje izjave i tvrdnje ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića o navodnim „tajnim operacijama hrvatskih obavještajaca s ciljem pokazivanja da u Bosni i Hercegovini djeluju naoružane skupine radikalnih islamista – salafista“ kao i o navodnoj umiješanosti generalnog konzula Republike Hrvatske u Tuzli Ivana Bandića u takvo djelovanje.

Navedene, u cijelosti neosnovane i krajnje tendenciozne tvrdnje očito imaju za cilj dovesti u pitanje uspješnu suradnju dviju država na području borbe protiv terorizma te negativno utjecati na daljnji razvoj sveukupnih odnosa Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao dvije susjedne i prijateljske države.

Republika Hrvatska, kao članica UN, EU, NATO i VE ostaje u potpunosti opredijeljena na aktivno djelovanje na planu suzbijanja terorizma te će po ovom pitanju nastaviti surađivati sa susjednim državama i međunarodnim partnerima”, poručili su.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA