Tehnologija
Brza vožnja i namjerno padanje u nesvijest: TikTok izazovi prelaze sve granice sigurnosti Novonastala aplikacija za kreiranje kratkih i duhovitih videa, TikTok u početku se činila kao potpuno 'nevina'. Ipak, izazovi koji se šire internetom prešli su sve granice sigurnosti.
#

Skull Breaker challenge među prvim je izazovima koji je utjerao strah u kosti roditelja kada su vidjeli što njihova djeca rade. Troje ljudi stoji ispred kamere, a dvoje vanjskih skaču u isto vrijeme. Slijedi ih osoba u sredini koju prilikom skoka udare u noge kako bi izgubila ravnotežu i pala na pod, vjerojatno na leđa i glavu. Zabilježeno je dosta hospitalizacija; tinejdžer Ke'Avion Hearn iz savezne države Arkansas hospitaliziran je zbog ozlijeda glave i potresa mozga, baš kao i dječak Justin Hudson. Obojici su prijatelji lagali da žele snimiti kratki video gdje plešu, te kako žele da oni sudjeluju, a jedino čega se dječaci sjećaju je da su pali na pod.

Video: 


Ipak, ovo nije najopasniji do sada. 'Cha Cha slide' ime je pjesme stare 20 godina DJ-a Caspera, ali i ovog bizarnog novog izazova koji je preplavio društvene mreže. Tinejdžeri se voze u autu, a svaki puta kada se čuje 'slide to the left' dio pjesme, vozač počne naglim pokretima okretati volan lijevo - desno, prelazeći iz jedne trake u drugu i to uglavnom pri jakoj brzini. Također je zabilježeno nekoliko nesreća, a nekima se auto skoro prevrnuo.

Video: 

Vatrogasci upozoravaju na 'Penny' challenge: U utičnicu se stavi punjač za mobitel, a onda se oko njega prolazi kovanicom. Metalni novčić i dodiru s utičnicom može izazvati kratki spoj i požar.

  / 

Liječnici, vatrogasci i mediji upozoravaju roditelje da strogo paze što njihova djeca gledaju na mobitelu i da spriječe sudjelovanje u izazovima opasnim po život za tek nekoliko minuta internet slave.

 (Večernji)

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.