Nauka i Tehnologija
Ericsson i British Telecom dogovorili suradnju na izgradnji 5G mreže Iz Ericssona su naveli da imaju dugu historiju rada s BT-om te da su oduševljeni što će se partnerstvo nastaviti s ovim novim ugovorom o suradnji.
# Agencija

Ericsson i British Telecommunication PLC (BT) potpisali su ugovor o suradnji na implementaciji Ericssonove dual-mode 5G jezgre (5G Core) na bazi spremnika, cloud nativni Mobile Packet Core za 4G, nesamostalne i samostalne 5G usluge. Sve to kroz jednu potpuno integriranu jezgru, što je upravo BT i htio za budućnost, a Ericsson može isporučiti.

"Odabrali smo Ericsson umjesto drugih proizvođača koji su nam nudili slične usluge jer nam se čini da u dugoročnom smislu nudi sve što nam treba. Radujemo se zajedničkom radu na 4G i 5G jezgrenim mrežama u Velikoj Britaniji te se nadamo da ćemo ispuniti potrebe korisnika, ali i pružiti Velikoj Britaniji digitalnu infrastrukturu kojom će se prometnuti na sami vrh buduće globalne ekonomije", istaknuo je Howard Watson, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije (CTIO) u BT-u.

Iz Ericssona su naveli da imaju dugu povijest rada s BT-om te da su oduševljeni što će se partnerstvo nastaviti s ovim novim ugovorom o suradnji.

"U Velikoj Britaniji smo (Ericsson, op.a.) prisutni više od stoljeća i kontinuirano isporučujemo nove generacije povezivosti. Ponosni smo da će i ovo biti dio naše priče", rekla je liderica Ericssona Velike Britanije i Irske, Marielle Lindgren.

Ovo rješenje, koje se isporučuje na BT-ov Network Cloud, kreirat će ključnu komponentu za prijelaz na konvergiranu IP mrežu od strane britanskog telekomunikacijskog giganta. Ono što dobiva time jest mrežna "orkestriranost" i automatizacija, s uključenom neprekidnom isporukom i integriranim procesima (CI/CD). Također, noviteti će biti integrirani u BT-ove postojeće platforme za upravljanje korisničkim iskustvom, a sve zahvaljujući Ericsson Expert Analytics zajedno s Ericssonovim ugrađenim softverskim sondama (eng., probes).

Laicima sve ovo zvuči podosta komplicirano, no u konačnici će BT imati stabilniju, funkcionalniju i općenito kvalitetniju 5G mrežu te rješenja koja se na njoj nude. Ne samo u smislu pružanja korisničkog iskustva, već i u smislu samog rada, odnosno, funkcioniranja kompanije kad je u pitanju 5G tehnologija.

Ujedno, BT želi postati lider na globalnoj razini, kad su u pitanju cloud nativne tehnologije. Primjerice, mogućnosti jezgrene mreže na bazi spremnika nude BT-u prednosti za više inovacija u industriji, kroz razna područja. Primjerice, to uključuje automatizaciju, orkestraciju, otpornost mreže, sigurnost i brže tehnike za nadograđivanje i nadopunu.

Automatski, sve to znači da će se ukupno mreža poboljšati, kako za korisnika, tako i po pitanju usluga koje se putem nje obavljaju ili koriste. Ujedno, sve to odvijat će se uz manji utrošak vremena i energije, što samim time znači i uštede za BT.

Nadalje, Ericsson 5G Core pomoći će BT-u kreirati i isporučiti nove usluge, kao poboljšana mobilna propusnost, "sječenje" mreže, mobilno rubno računalstvo te druge napredne usluge na razini kompanije.

(ictbusiness.info)

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.