20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Burno na sjednici Skupštine: Ne smijete ovako šibicariti, pravite od nas budale

“Ne može mi neko u hodniku reći “ma ima Srba”, pa gdje piše? Hoću novi ekspoze da bih mogao biti u sali i smatrati se nekim zastupnikom. Ne smijete ovako šibicariti u zadnjem momentu? To je neprofesionalno i podmuklo! Pravi od nas budale! To ne smijete raditi”, kazao je danas na sjednici Skupštine KS Damir Nikšić tokom izlaganja nakon što je Mario Nenadić završio sa odgovaranjem na zastupnička pitanja.

“Sada čujem da je neko u međuvremenu promijenio nacionalnost i postao Srbin, predlažem pauzu dok ne proimijenite ekspoze. Stiče se utisak da se poigravate sa nama zastupnicima, sa građanstvom. Dali ste nam podatke prekasno, a sada vidim da ste nam dali netačne podatke”, kazao je Nikšić.

“Podatke ste u hodu prepravili. Je li to to što ste obećali? U hodu da izostavite čitav jedan konstitutivan narod iz ekspozea? I to je greška? Da li je to štamparska ili kardinalna greška zbog čega je čitav ekspoze greške”.

- OGLAS -

Nikšić je poručio da se ovakvim postupcima od zastupnika prave budale.

“Ako to nazivate greškom, to je nedopustivo i neprihvatljivo. To ne smijete raditi. Ja to ne prihvatam. Sve što ste promijenili tokom dana, nije materijal koji sam primio. Ne može mi neko u hodniku reći “ma ima Srba”, pa đe piše? Hoću novi ekspoze da bih mogao biti u sali i smatrati se nekim zastupnikom. Ne smijete ovako šibicariti u zadnjem momentu? To je neprofesionalno i podmuklo! Pravi od nas budale! To ne smijete raditi. Izražavam svoje negodovanje, javnosti je dosta vaših podvala”.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA