Nauka i Tehnologija
Gmail je postao još bolji: Pročitajte šta su najavili! Iako je prije bilo moguće započeti pozive putem Gmaila, dosad su oni bili vezani uz Google Meet
#

Gmail za iOS i Android dobio je video i audiopozive. Opcija najavljena u septembru zasad nudi mogućnost poziva između dva korisnika te dolazi svima koji koriste Google Workspace, G Suide ili lične Google račune.

Iako je prije bilo moguće započeti pozive putem Gmaila, dosad su oni bili vezani uz Google Meet. Odsad pa ubuduće jednostavni video i audiopozivi bit će opcija svim korisnicima i to putem prozora za čavrljanje.

Jednostavan dodatak koji Googleu omogućava pretvaranje Gmaila u centralnu platformu za sve komunikacijske usluge ovim je potezom postao još solidniji. Googleova objava, štaviše, napominje da će se korisnici preusmjeriti u Gmail čak i ako razgovor pokreću preko Google Chata.

Osnovna funkcija za slanje mailova sad je samo četvrtina aplikacije Gmail. U njoj sad imamo dopisivanje u Chatu, Googleov odgovor na Slack pod imenom Spaces i konačno – Meet, aplikaciju namijenjenu videokonferencijama, zaključuje "Verge".

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.