Nauka i Tehnologija
Google testira igranje u oblaku za 4G i 5G Androide, isprobajte ga i vi (VIDEO) Poznata usluga za gejming u oblaku od sad nudi opciju igranja na Android uređajima. Google, doduše, naglašava da se radi o eksperimentalnoj značajki koja bi se u nekom trenutku mogla promijeniti
#

Ako ste se oduvijek pitali kako je to igrati videoigre na smartfonu uz pomoć Google Stadije, to možete napraviti sada - sve što vam treba je Android koji podržava 4G ili 5G te volja da sudjelujete u, citiramo, 'eksperimentu'.

Otkad je pokrenuo uslugu Stadia u studenom prošle godine, Google je igranje u oblaku putem smartfona omogućio jedino ako je uređaj spojen na Wi-Fi.

Ako želite isprobati kako Stadija radi na Androidu, otvorite aplikaciju, pritisnite na svoj avatar, birajte Experiments i nakon toga 'Use Mobile Data', piše u službenim uputstvima.

Vijesti o prelasku Stadije na mobilne uređaje samo je jedna od brojnih nadogradnji za gejming platformu. Ovako će igre na smartfonu uz pomoć Stadia kontrolera moći igrati praktički svi vlasnici Androida, prenosi 9to5Google.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.