7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Bugarski mediji: Petev je favorit u borbi za klupu nogometne reprezentacije BiH

Nekoliko bugarskih medija piše danas o Ivyalu Petevu kao treneru koji je ostao u užem izboru za poziciju selektora nogometne reprezentacije BiH.

Uz informaciju da bi novi šef stručnog štaba Zmajeva trebao biti izabran u ponedjeljak, 28. decembra, na posebnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, navodi se i da je bivši trener Ludogoretsa čak i favorit za klupu našeg nacionalog tima.

Bugari to potkrepljuju tezom da je drugi protukandidat Sergej Barbarez, legendarni napadač koji nema trenerskog iskustva, za razliku od njihovog sunarodnjaka.

- OGLAS -

Naglašavaju i da je prednost Peteva što se za njegovo imenovanje zalaže Zvjezdan Misimović, ali također pišu i kako je Emir Spahić snažno protiv te opcije. Dodaju također kako je izbor selektora izazvao konflikte unutar NSBiH.

Poslije igračke karijere, ne toliko zapažene, Petev je kao trener vodio Ludogorets, Levski, AEL Limasol, Omoniju, Jagielloniju, Al-Qadsiah te reprezentaciju Bugarske. Bio je i šef stručnog štaba zagrebačkog Dinama, jedini koji u zadnjih 15 godina sa Modrima nije uspio osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA