Nauka i Tehnologija
Google tražilica sada ima ugrađeni štimer za gitaru Dobra vijest stiže za gitariste, jer je Google dodao u svoju tražilicu štimer za gitaru, koji će za jednostavno ugađanje instrumenta koristiti mikrofon pametnog telefona ili kompjutera
#

Iako su aplikacije za ugađanje gitare već "must-have" na pametnim telefonima brojnih gitarista, Google tuner još više olakšava situaciju jer ga nije potrebno preuzeti na uređaj.

Dobra vijest stiže za gitariste, jer je Google dodao u svoju tražilicu štimer za gitaru, koji će za jednostavno ugađanje instrumenta koristiti mikrofon pametnog telefona ili kompjutera, prenosi "AndroidPolice".

Naime, za otvaranje štimera potrebno je u tražilicu upisati „Google tuner“ te će korisnik onda morati trznuti žicu koju želi „naštimati“, pri čemu će je Googleov alat automatski prepoznati i signalizirati je li notu potrebno sniziti (tune down) ili povisiti (tune up).

Valja istaknuti da će tačnost ugađanja ovisiti o mikrofonu koji se koristi, baš kao i kod ostalih aplikacija te vrste, ali za one gitariste rekreativce kojima je potrebno da se u tren oka „uštimaju“, Google tuner funkcionira i više nego zadovoljavajuće.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.