Tehnologija
Haris Mujkić najavio video igru ALT BOSNIA Mladi bh. dizajner video igara Haris Mujkić najavio igru s radnjom u BiH

 

 

Haris Mujkić, bosanskohercegovački dizajner video igara, nakon 2D naslova Blue Box: The Last Spray, najavio je novi projekat.

 Video igra ALT BOSNIA, na kojoj Haris radi samostalno već neko vrijeme, konačno je ušla u prvu fazu produkcije. Trenutni fokus je uređivanje scenarija koji do sada broji preko 80 stranica dijaloga kao i izrada koncept crteža koji će olakšati kasniji rad na 3D modelima i mapama.

Iako koristi Unity engine, za potrebe ovog projekta Haris je razvio vlastiti 3D editor scena/mapa pod nazivom Tectum koji radi unutar same igre.

 Tectum editor pored svoje funkcije alata za uređivanje mapa i logike također podržava i izradu animiranih scena.

 Radnja igre odvija se u Bosni i Hercegovini, u budućnosti gdje se geopolitička scena kao i uloga tehnologije znatno izmjenila. ALT BOSNIA će biti 3D taktički RPG na poteze.

 Slike iz gameplaya koje Haris objavljuje su zamagljene i donekle nejasne sa razlogom jer, kako kaže, "želi pokazati nešto iz igre ali ne previše jer stvari su još uvijek u ranoj fazi".

 Planirani datum izlaska igre je krajem 2019-te za PlayStation Vita platformu da bi nakon toga u 2020-toj igra izašla za PC, PlayStation 4 i Nintendo Switch. Verzija igre na bosanskom jeziku bi trebala doći nešto kasnije.

 Više informacija će biti poznato uskoro a neke od detalja vezanih za razvoj igre Haris objavljuje na svom Twitter računu twitter.com/MujkicHaris ali i na web stranici harisgamestudio.com

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.