Nauka i Tehnologija
Hoće li doista novi smartfon iz Samsunga imati ovakvu kameru? (FOTO) Najava južnokorejske korporacije iz kolovoza ove godine mogla bi se konkretizirati već početkom 2020. godine

Pametni telefon Galaxy S11, koji bi trebao biti predstavljen početkom iduće godine, mogao bi imati stražnju kameru opremljenu senzorom od 108 megapiksela, tvrdi tviteraš IceUniverse.

Usporedbe radi, većina smartfona danas ima kamere sa senzorima između 12 i 16 MP. Tek tu i tamo se pojavi neki koji nudi više od toga.

Najava modula sa 108 MP iz Samsunga je stigla još tijekom kolovoza, ali tada nije bilo jasno kad bi se uređaj u koji bi takav modul bio ugrađen mogao pojaviti na tržištu.

Veći broj megapiksela ne jamči nužno i bolje fotorgrafije. Apple i Google koriste 12-megapikselne kamere u svojim pametnim telefonima koje su među najboljim trenutno dostupnim. Puno toga ovisi o kvaliteti pratećeg softvera i obrade fotografija, kao i znate li fotografirati.

Jedna od mogućih prednosti kamere sa 108 MP je bolja kvaliteta fotografija snimljenih uz lošije svjetlo, piše Business Insider.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.