Nauka i Tehnologija
Instagram uvodi nekoliko novih opcija Instagram također uvodi opcije koje korisnicima daju veću kontrolu nad onim što se prikazuje u njihovom feedu.
#

Instagram je u četvrtak najavio novu opciju pod nazivom “tihi način rada”, koja ima za cilj pomoći korisnicima da se fokusiraju i postave granice s prijateljima i pratiteljima.

Kada je opcija uključena, sve notifikacije će biti pauzirane, a status aktivnosti profila promijenit će se u “tihi način rada”. Ako neko pošalje privatnu poruku tokom tog vremena, Instagram će poslati automatski odgovor obavještavajući pošiljatelja da je aktiviran “tihi način rada”.

Dok se ova opcija odnosi na sve korisnike, čini se da je Instagram uvodi zbog tinejdžera. Naime, Instagram je novinu predstavio kao alat za pomoć pri učenju i poticanju tinejdžera da uključe ovaj način rada “kada provode određeno vrijeme na Instagramu kasno navečer”.

Alat će biti dostupan korisnicima u Sjedinjenim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, a u budućnosti se planira širenje na druge zemlje.

Instagram također uvodi opcije koje korisnicima daju veću kontrolu nad onim što se prikazuje u njihovom feedu. Naprimjer, sada je moguće označiti sadržaj oznakom “Ne zanima me” kako biste spriječili prikazivanje sličnog sadržaja u budućnosti. Instagram uvodi i opciju za blokiranje riječi ili popisa riječi, emojija ili hashtagova, kao što su #fitness ili #recipes, da se ne preporučuju u vašem feedu.

Aplikacija će ažurirati i alate za roditeljski nadzor. Kada tinejdžer ažurira neku postavku, roditelji će primiti obavijest kako bi mogli razgovarati sa svojim tinejdžerom o promjeni. Roditelji će također moći vidjeti naloge koje je njihov tinejdžer blokirao.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.