Tehnologija
iPhone 12: Šta možemo očekivati? Iako je Apple prije 5 mjeseci predstavio tri modela iPhonea 11, već sada su počele glasine o nadolazećoj iPhone 12 liniji
#

Iako je Apple prije 5 mjeseci predstavio tri modela iPhonea 11, već sada su počele glasine o nadolazećoj iPhone 12 liniji. Apple još nije potvrdio da li će se naredni iPhone zvati baš ovako, ali mi ćemo se u nastavku teksta koristiti tim nazivom.

U nastavku ćemo predstaviti nekoliko informacija na osnovu kojih možemo zaključiti kako će izgledati novi iPhone.

iPhone 11 i 12 bi mogli izgledati slično

Svake druge godine Apple obično napravi kozmetičke promjene na novom iPhoneu kako bi osvježio njegov izgled. Ali izvještaj japanskog bloga Mac Otakara, koji se poziva na neimenovanog kineskog dobavljača, kaže da će iPhone 12 izgledati slično kao i iPhone 11.

iPhone 12 Pro bi mogao doći u tamnoplavoj boji

Prošle godine Apple je predstavio ponoćno zelenu boju na Iphoneu 11 Pro i 11 Pro Max. Bez obzira koliko vam se sviđala, ova boja je zabilježila jako dobru prodaju s obzirom na očekivanja. Ove godine postoji mogućnost da će Apple proizvesti iPhone 12 Pro u tamnoplavoj boji, koja je jako popularna u svijetu pametnih telefona.

iPhone 12 bi mogao doći u različitim veličina u odnosu na iPhone 11 liniju

Jedna od jasnijih glasina o nadolazećim iPhoneima je da bi Apple mogao predstaviti nove veličine ekranau odnosu na iPhone 11 liniju. Tako bi onaj najmanji model mogao imati ekran od 5,4″, dok bi iPhone 12 Pro Max mogao imati veličinu ekrana od čak 6,7″.

Također, iPhone 12 bi trebao imati zaslon sa brzinom osvježavanja od 120 Hz, što bi dodatno poboljšalo fluidnost ionako fluidnih i brzih iPhonea.

Apple bi ove godine mogao predstaviti 5 novih iPhonea

Jedna od glasina je i da će Apple proširiti svoju liniju iPhonea. Tako se nagađa da bi ove jeseni mogao izbaciti četiri nova modela iPhone 12: model od 5,4″, dva modela od po 6,1″ i najveći od 6,7″. Svi će imati OLED displeje. Pored četiri modela iPhone 12, Apple će izbaciti i iPhone SE ili iPhone 9, a ovaj bi telefon trebao ugledati svjetlo dana uskoro.

iPhone 12 sa 5G

Glasine su da će Apple ove godine proizvesti tri uređaja sa podrškom za 5G.

iPhone 12 bi trebao imati 3D senzor dubine u stražnjim kamerama

Od iPhonea X, noviji iPhone uređaji imaju prednje kamere koje imaju 3D senzor dubine. Poznata kao i Face ID, ova funkcija skenira vaše lice radi otključavanja telefona, ali i odobravanja digitalnih plaćanja. Sada se šuška da bi Apple isti 3D senzor dubine mogao implementirati i u stražnje kamere.

To su neke od stvari koje znamo o nadolazećim iPhoneima. Naravno, sve ove informacije treba uzeti sa dozom rezerve, jer ostalo je još mnogo do službenog predstavljanja nove linije iPhonea. Kako se to bude približavalo, informacije koje budu kružile internetom bit će sve provjerenije i konkretnije.

 

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.