20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Najveći broj novih slučajeva u Njemačkoj u posljednjih mjesec dana

U posljednja 24 sata u Njemačkoj je zabilježen najveći porast novozaraženih koronavirusom u posljednjih mjesec dana.

„U posljednja 24 sata prijavljeno je 770 novih slučajeva zaraze. Posljednji put je tako visok broj zabilježen 20. svibnja”, priopćio je Državni epidemiološki institut Robert Koch u petak.

Najveći broj novih zaraza odnosi se na tri nova žarišta u saveznim pokrajinama Sjevernoj Rajni – Vestfaliji, Donjoj Saskoj i Hessenu.

- OGLAS -

U okrugu Guetersloh na zapadu Njemačke pripadnici Bundeswehra od petka pomažu pri testiranju na koronavirus u jednom pogonu za obradu mesa u kojem je od srijede zabilježeno nekoliko stotina novih slučajeva.

Nova testiranja

Sljedećih dana vlasti namjeravaju provesti testiranja u najvećem njemačkom pogonu za klanje i obradu svinja. Sumnja se da je zaraza izbila zbog nepoštivanja pravila o razmaku u smještajima za radnike klaonice koji uglavnom dolaze iz istočnih zemalja Europske unije.

Jedan glasnogovornik ministarstva zdravlja je objavio kako je sada najvažnije zaustaviti širenje zaraze, zbog čega je pogon zatvoren do daljnjega, a u međuvremenu su zatvorene i lokalne škole.

Drugo žarište se nalazi u donjosaskom gradu Goettingenu, gdje je pod karantenu stavljeno preko 700 žitelja jednog stambenog objekta na rubu središta grada.

“Radi se o masivnom, ali lokalnom izbijanju zaraze. Ovaj razvoj situacije nam pokazuje da pandemija još nije prošla”, rekla je donjosaska ministrica za socijalnu skrb Carola Reimann.

U zgradi u kojoj je izbila zaraza živi veliki broj useljenika, a novi val je, kako su prvobitno javljali mediji, izbio nakon proslave Bajrama među žiteljima bloka.

Treće žarište se odnosi na Kassel na sjeveru savezne pokrajine Hessen, i to na jedan smještaj za izbjeglice, gdje je otkriveno 20 slučajeva zaraze, a 60 osoba je stavljeno pod karantenu.

 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA