15 C
Sarajevo
28.03.2024

Najglasniji kritičari nisu ništa uradili kada je proglašena nezavisnost Kosova

“Kada je proglašena nezavisnost Kosova 2008. godine reakcija Srbije bila je katastrofalna. Danas su najglasniji u kritici oni koji su tada nešto mogli da preduzmu, a nisu već su ćutali”, naveo je Stefanović gostujući na TV Hepi.

On je dodao da su pojedini potezi tadašnje vlasti bili čak kontraproduktivni i doveli do novih priznavanja kao što je, kako navodi, pitanje Vuka Jeremića pred Međunarodnim sudom pravde ili uvođenje granica na Jarinju i Brnjaku.

Dodaje da su zatekli katastrofalnu situaciju po pitanju Kosova kada su došli na vlast, da su Amerikanci, Nijemci, najmoćnije zapadne zemlje rekle da je za njih sve završeno i da je Kosovo nezavisna država i da nema više o čemu da se razgovara.

- OGLAS -

Navodi da je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uspio da takvu situaciju preokrene.

“Svi vide šta je Vučić uradio u teškoj situaciji za Srbiju, samo se neki prave ludi i ponašaju kao da smo mi najveća sila na svijetu i zemlja koja odlučuje o svemu”, rekao je Stefanović, prenosi Tanjug.

Komentarišući izjavu odlazećeg britanskog ambasadora u Prištini Rorija O”Konela koji je pozvao građane Kosova da na predstojećim izborima ne podrže političare “koji su krali i činili krivična djela”, Stefanović kaže da je O”Konel mislio na albansku političku elitu, ali da su samo izostala imena.

“Mislim isto što i ambasador da tamo ima mnogo kriminala i korupcije, ali dajte da čujemo ko su ti ljudi, na koga se misli”, naveo je Stefanović.

Upitan za veliki broj džihadista koji se vraćaju sa ratišta u Siriji i Iraku na KiM, on je rekao da je svako ko se vrati iz ratom zahvaćenog područja i ko se borio na strani terorista potencijalna prijetnja.

Dodaje da su oni koji su se borili na strani ISIS-a devedesetih ubijali srpske vojnike i policajce, ali da tada niko o tome nije brinuo.

Ističe da bezbjednosne službe u Srbiji “ozbiljno sagledavaju taj problem” i rade svoj posao.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA