7 C
Sarajevo
23.04.2024

Pirlo u velikom derbiju protiv svog učitelja: Kreirao je našu historiju i on mi je inspiracija

U nedjelju se na Giuseppe Meazzi igra veliki derbi Intera i Juventusa, koji će se sastati u 19. kolu Serije A.

Ovaj duel biće poseban i zbog okršaja dva trenera – Andree Pirla i Antonija Contea, koji su ranije sarađivali. Naravno, bilo je to kada je Conte bio menadžer Stare dame, za koju je igrao Pirlo, današnji trener kluba iz Torina.

Bivši igrač još i Milana i Intera ima samo riječi hvale za nekadašnjeg učitelja, sada rivala.

- OGLAS -

“Conte je kreirao historiju Juventusa i mnogo sam naučio od njega, i uvijek ću mu biti zahvalan. On mi je inspiracija. Ipak, obojica imamo različite ličnosti. Očekujem da vidim agresivni Inter, koji nameće tempo. Ali mi smo Juventus, tako da idemo na Giuseppe Meazzu sa svojim stilom fudbala, ali bez pritiska”, rekao je Pirlo.

Ipak, teško je povjerovati u Pirlove riječi da nema pritiska, pošto je Juve daleko ispod pozicije na kojoj ga svako očekuje vidjeti, a Inter je ispred i izgleda kao dosta ozbiljniji pretendent na titulu.

“Ovo će biti utakmica između dva tima koji imaju ambiciju da se bore za nešto zaista važno. Svaki meč je važan, uvek su tri boda ulog, ali Juventus predstavlja metu za svakoga, pošto dominiraju Italijom. Nismo favoriti, moramo da uđemo u meč sa respektom pream devetostrukom uzastopnom šampionu. Smanjili smo prošle sezone razliku i vjerujemo da ove možemo još više”, rekao je Antonio Conte, trener Intera.

Okršaj između Intera i Juventusa na Giuseppe Meazzi na programu je u nedjelju od 20.45h. Inter je drugi na tabeli sa tri boda manje od Milana, Juventus četvrti sa sedam manje od lidera, ali uz utakmicu manje od milanskih timova.

(SCS)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA