Nauka i Tehnologija
Microsoft Azure je najbrže rastuća Cloud platforma Microsoft Azure vodi žestoku bitku s Amazon Web Services (AWS) na tržištu cloud platformi i iako još uvijek podosta gleda konkurentu u leđa, može se slobodno kazati da je najbrže rastući u ovom trenutku
# Agencija

Microsoft Azure vodi žestoku bitku s Amazon Web Services (AWS) na tržištu cloud platformi i iako još uvijek podosta gleda konkurentu u leđa, može se slobodno kazati da je najbrže rastući u ovom trenutku, što postiže privlačenjem kvalitetne radne snage. Naime, na tržištu nitko ne ostvaruje takav rast, pa ni AWS.

Naime, u listopadu prošle godine udio na cloud tržištu koje se tiče infrastrukture za poslužitelje usluga, za Amazon je iznosio 33 posto. Microsoft je bio na 16 posto, što je dvostruko slabije. Ali, Microsoftov rast je 24 posto bolji no Amazonov i bit će zanimljivo vidjeti daljnji razvoj situacije. Ono što se može kazati jest da je AWS nekako dosegnuo "plafon", a Azure još nije.

I ništa nije slučajno, Microsoft je prepoznao cloud kao relevantan faktor na tržištu, kao i činjenicu da većina stručnjaka ide u neke druge razvojne procese. Zato je "pala" odluka o prosječnoj godišnjoj plaći od 125.000 američkih dolara onima koji se odluče prihvatiti posao u Azure. To je otprilike dvostruko više no što dobivaju app developeri i programeri.

Ipak, to nije dovoljno u ovom trenutku jer se tek počela događati tranzicija. Da je ubrza, Microsoft je ponudio "trening" za 29 dolara - The Complete Microsoft Azure Certification Prep Bundle (LINK) svim IT stručnjacima koji žele nadopuniti cloud znanje te se možda okušati kao zaposlenik Microsoftova Azure tima. Ili, jednostavno, ako žele naučiti Azure pa mu se okrenuti prije no Amazonovim rješenjima. Kako god, takvo znanje ne škodi imati.

Ono što se nudi kroz trening jesu Azure Architect, Azure Developer, Azure Administrator i Azure Security. Inače cijeli paket košta više od stotinu dolara, ali zbog kriznih vremena, stigao je određeni popust. Također, kao što je vidljivo, sve četiri stavke su ključne za rad s Azure platformom i poslužit će onima koji se žele koncentrirati na određeno područje.

 (ictbusiness.info)

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.