9 C
Sarajevo
24.04.2024

Podjela bodova u hercegovačkom derbiju

Derbi susret 20. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg – Zrinjski završila je bez pobjednika 1:1.

U uvodnom dijelu utakmice Zrinjski je držao loptu u svojim nogama no ni na jednoj strani nije bilo opasnosti po vratare.

U 14. minuti uslijedila je kontra Širokog koja je okončana kaznenim udarcem i vodstvom domaćih. Dražen Bagarić ukrao je loptu na sredinu terena i sjurio se prema golu Zrinjskog. U kaznenom prostoru, u situaciji jedan na jedan srušio ga je golman Antonio Soldo, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran Petar Franjić.

- OGLAS -

Primljeni pogodak šokirao je goste iz Mostara, a Široki je preuzeo kontrolu utakmice. Domaći su stvorili nekoliko solidnih prilika, ali najbolju priliku na drugoj strani zapuco je Miloš Filipović. Krilni napadač Zrinjskog u 27. minuti je krenuo sam prema vrataru Luki Bilobrku koji je izašao sa svoga gola. Filipović je uspio uputiti udarac s dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Prvih 20 minuta nastavka proteklo je u rastrganoj igri između dva šesnaesterca, a zatim je sudac Irfan Peljto povukao igrače s terena zbog kontinuiranog ubacivanja pirotehničkih sredstava s tribina s navijačima domaće momčadi.
Nakon što je policija izvela s tribina dio domaćih navijača utakmica je nastavljena, ali 25-minutna stanka nije bila inspirativna ni za jednu momčad. Široki se uglavnom orijentirao na branjenje prednosti, dok Zrinjski nije uspijevao odigrati ozbiljniju akciju.

Tako je bilo sve do 82. minute kada je Marko Bencun, tek što je ušao s klupe, prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol domaćih gdje je Filipović postavio glavu i pogodio za konačnih 1:1.

U 89. minuti branič Zrinjskog Hrvoje Barišić dobio je drugi žuti karton, ali se rezultat više nije mijenjao.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA