Nauka i Tehnologija
Motorola uskoro na tržište planira izbaciti čak tri nova uređaja, među njima i novu perjanicu: Motorola Edge Plus! Motorola Edge Plus trebao bi biti konkurent trenutnim uređajima iz visokog razreda, kao što je Samsung Galaxy S20.

Motorola Edge Plus trebao bi biti konkurent trenutnim uređajima iz visokog razreda, kao što je Samsung Galaxy S20.


Motorola nam, prema svemu sudeći priprema čak tri nova pametna telefona. Najveći, najjači i cjenovno najneprisutpačniji među njima bit će Motorola Edge Plus. Osim njega trebali bismo isto tako vidjeti i Motorola One Mid te Motorola Moto G8 Power Lite. ”Curenja” informacija koja su nastala na internetu prije nekoliko dana govore u prilog tome da bi Motorola Edge Plus trebao biti prvi Motorolin pametnih telefon iz serije perjanica još od Moto Z3 uređaja, koji je na tržišta izašao 2018.

Ako ste mislili da je Motorola Razr perjanica, nije. Radi se o pametnom telefonu srednjeg razreda (što uostalom potvrđuju i njegove specifikacije, a ponajviše njegov procesor Snapdragon 710).

Sve u svemu, Motorola u protekle dvije godine nije poklanjala preveliku pozornost pametnim telefonima iz visokog razreda. No to bi se sada trebalo promijeniti. Neki čak govore kako se Motorola svojim uređajem Motorola Edge Plus želi natjecati sa velikim igračima, kao što su Samsung Galaxy S20, Huawei P40 i ostalima iz te klase.

Specifikacije uređaja
Prema izvorima informacija, Motorolin Edge Plus pametni telefon trebao bi imati uglavnom naj naj što se specifikacija tiče. Zaslon uređaja trebao bi biti od 6.6 inča i trebao bi biti Full HD+ rezolucije (točnije 2.340 x 1.080p). Razina osvježenja zaslona trebala bi biti od 90 Herza i sam zaslon bi trebao biti zakrivljen. Neke glasine čak govore u prilog tomu da bi Edge Plus na sebi trebao imati OLED zaslon, što bi svakako bilo poželjno i dobro za vidjeti, budući da su OLED i AMOLED zasloni uglavnom obilježja pametnih telefona viših razreda.

Osim odličnog zaslona Edge Plus bi u sebi trebao imati i odličan procesor. Snapdragonov 865 procesor navodno bi trebao krasiti unutrašnjost Edge Plus Motorolinog pametnog telefona. Uz SD 865 uređaj bi trebao imati i mogućnost od 8 ili 12 GB radne memorije plus 128 ili 256 unutarnje memorije za pohranu. Hoće li biti utora za microSD kartice ili neće, zasad nije poznato.

Baterija uređaja trebala bi biti jednako zanimljiva i impresivna. Naime, trebalo bi se raditi o ćeliji od 5.000 mAh, koja bi, u suradnji sa operacijskim sustavom, trebala pružati autonomiju čak i do dva dana.

Što se Motorolinog One Mid pametnog telefona tiče, prva stvar koju se treba reći u vezi njega jest ta da će on biti dio Android One programa (samim time i ”One” u nazivu). Uređaj bi navodno trebao imati isto tako Full HD+ zaslon, ali od 6.5 inča, trebao bi imati skromniju, ali nikako zanemarivu bateriju od 4.000 mAh i trebao bi ga pokretati procesor iz srednjeg razreda Snapdragona, Snapdragon 675.

Motorolin Moto G8 Power Lite bit će po specifikacijama i po cijeni najslabiji od tri nova pametna telefona. U ovom uređaju trebao bi se nalaziti MediaTekov Helio P35 procesor. Budući da se radi o pametnom telefonu iz Motoroline serije koji u naslovu ima riječ ”Power”, od njega se očekuje da će imati jako dobru bateriju. Neke pretpostavke idu u prilog tomu da bi i ovaj uređaj trebao imati bateriju od 5.000 mAh.

Sve u svemu, Motorola uskoro na tržište planira izbaciti svoja tri nova pametna telefona. Svaki od njih će biti zanimljiv na svoj način, no predviđamo da će najviše pozornosti uzeti Edge Plus model, jer se ipak radi o novoj perjanici.

(pcchip)

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.