Nauka i Tehnologija
Napokon! WhatsApp ima važne vijesti za sve koji imaju smartfon s Androidom (VIDEO) Značajka je dostupna za sve Android uređaje koji koriste najnoviju verziju WhatsAppa (verzija 2.19.308) i radi s fizičkim skenerima otiska prsta kao i skenerima unutar prikaza
#

Dobra vijest za korisnike Android pametnih telefona: WhatsApp je napokon uveo dugo očekivanu mogućnost otključavanja aplikacije otiskom prsta. Slična mogućnost već nekoliko mjeseci dostupna vlasnicima iPhonea. WhatsApp je na svom blogu objavio kako je sigurnosna značajka dostupna svima koji koriste Androide.

Ova aplikacija korisnicima omogućuje zaključavanje svih chatova i obavijesti iza zaključanog zaslona koji se mogu otključati samo pomoću vašeg otiska prsta. Značajka je dostupna za sve Android uređaje koji koriste najnoviju verziju WhatsAppa (verzija 2.19.308) i radi s fizičkim skenerima otiska prsta kao i skenerima unutar prikaza, piše Popular Mehanics.

Evo i kako ćete omogućiti opciju otključavanja pomoću otiska prsta na Androidu: Otvorite WhatsApp > Idite na postavke > Privatnost računa > Fingerprint Toggle > Uključite opciju.

Korisnici iPhonea X i novijih verzija također imaju pristup ovoj sigurnosnoj značajki, jedina razlika je to što on umjesto otiska prsta za otključavanje WhatsAppa koristi Face ID: Otvorite WhatsApp > Otvorite postavke > Račun > Privatnost > Zaključavanje zaslona > Uključite 'Traži Face ID'.

 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.